Hakkimizda

Alto Holding Grubu

1970’li yillarin ikinci yarisinda temelleri atilan Alto Holding Grubu, zaman içerisinde; sahis isletmesinden, kararlilikla, üstlenilen islerde kalite ve dürüstlügü ana hedef alarak kendi alaninda taninmis sirketler haline gelmistir.


Kurumsal Yapimiz

Yatirimci kurulus Lodos Elektrik Üretim A.S.’dir. Ana hissedar ALTO HOLDING A.S. dir. Alto Holding A.S. bünyesinde; Köhler Elektrik Sayaçlari San. ve Tic. A.S., Elpada Elektrik Enerji Toptan Satis A.S., Sayport Markali Ürünler elektrik piyasisinda faaliyet göstermektedir.

Alto Tekstil Giyim Boya Apre San. Ve Tic. A.S.  tekstil alaninda faaliyet göstermektedir.


Tarihçemiz

1984 yilinda kurulan Köhler A.S. gerek mekanik gerekse elektronik sayaç konusunda yüzde 55’lik Pazar payi ve kalitesi ile alanda en büyük sirkettir. Günlük hayatimizda ve sanayimizin ayrilmaz bir parçasi olan elektrik enerjisinin her zaman hatasiz olarak ölçülmesi, TEDAS ile buna bagli kuruluslar, EPDK ve kullanici müsteriler açisindan son derece önemlidir. Köhler trifaze, monofaze, kombi (mekanik ve elektronik) elektrik sayaçlari ülkemizde en ileri teknoloji ile üretilmektedir. Sayaçlarimiz, TS-EN-ISO 9001 kalite sistem belgesiyle sektördeki öncü rolü pekistirmistir. Ülkemizin ugradigi büyük depremler ve sonrasi insaatlardaki düsüsler elektrik sayaci tüketimini azaltmistir. Elektronik sayaçlarin kullaniminin zorunlu hale gelmesi ve standartlarin çok kisa araliklarla degistirilmesi, yillarca mekanik elektrik sayaci üreten bir çok fabrikanin kapanmasina neden olmustur. Tüm bu olumsuzluklara karsin Köhler Pazar payini korumustur. Ürün yelpazesini genisletmis Türkiye’de kullanilan tüm sayaçlari üreterek her kesimden tüketicinin ihtiyaçlarina cevap verir hale gelmistir.

Ülke olarak yeni bin yila umutla bakarken globallesen modern sistemde gelismenin temel unsurlarindan birinin dengeli ve kaliteli sanayilesme olduguna inanan grubumuz Köhler A.S. faaliyetlerinden sagladigi kaynaklari yeni yatirimlara yöneltmistir. 1996 yilinda kurulan Alto Tekstil Giyim Boya Apre Sanayi ve Ticaret A.S. kisa sürede Tekirdag Çorlu Vakiflar Yoztepe mevkiinde E-5 karayoluna cepheli 30.000 M2 arsayi alarak yatirim çalismalarina baslamistir. Modern makinelerle dokuma kumas boya ve terbiye islerini yapmaktadir. Bir ülke için sanayilesmek kadar doganin korunmasindaki öneminde bilincinde olan Altoteks modern entegre tesis binasinin disinda modern alt yapi ve aritma ünitesi kurmustur. 2000 En ISO 9001:2000 kalite belgesine sahiptir.

Elektrik sayaci gerekse elektrik alçak gerilim kesicileri, elektirik aydinlatma malzemeleri üzerinde uzmanlasan grubumuz öncelikle enerji piyasasinda perakende elektrik satisi konusunda girisimde bulunarak Elpada A.S.’yi kurmustur. 12.02.2004 tarih B.62.0.EPU/10.40.03-454/1036 sayili yazilari ile perakende satis lisansini almayi hak etmistir. Ancak perakende satis sartlarinin olusmamasi ve özellesme islemlerinin gecikmesi nedeni ile elektrik enerjisi üretmek için arastirmalara baslanmistir. Bu çevrede global isinma, çevre kirliligi ve ülkemizin kaynaklarinida göz önüne alan grubumuz Rüzgar Enerjisi kullanilmasina karar vermistir. Arastirmalar sonucunda 2004 yilinda Lodos Elektrik Üretim A.S. Alto Holding bünyesine alinmistir. 14.05.2004 tarihinde tescil edilen ve 20.05.2004 tarih 6053 sayili Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde yayinlanan unvan ve nevi degisikligi ile ünvani Lodos Elektrik Üretim A.S. Olmustur. Sirket ortaklari, rüzgar türbini yatirim maliyetinin yüksek olmasi nedeni ile, 27.07.2004 tarihli genel kurul’da hisselerini Alto Holding A.S. ye devrederek sirketten ayrilmislardir. Ayni genel kurul’da alinan karar geregi sirket merkezi Istanbul’a tasinmistir.

 

Web Tasarımı